Stahujte: remixy Granta Greena

7. září 2012

Tvorba legendárního soul jazzového kytaristy Granta Greena inspirovala britskou komunitu dídžejů k remixovému albu. Nyní je dostupné zdarma ke stažení.

Na remixech desítky let starých jazzových nahrávek se mohou sejít kultovní postavy minulosti se zvukem a technikou současnosti. Na podobném principu staví i volná komunita dídžejů známá pod jménem Jazz Jousters – vybere si některou klasickou jazzovou osobnost a každý ze členů (rozesetých po celém světě) její tvorbu upraví podle svého uvážení.

Jedním z posledních počinů téhle party jsou remixy skladeb Granta Greena, především z jeho klasických alb z 60. let (jako Green Street a další). Někteří Greena přezdívají „otcem acid jazzu“, o čemž svědčí i jeho obliba u kapel jako US3 nebo A Tribe Called Quest.

Album remixů zdarma stáhnete zde:

Komunita Jazz Jousters už v minulosti přepracovala tvorbu Stana Getze, Chicka Corey, Cheta Bakera, Bobby Hutchersona a mnoha dalších jazzových hvězd. Na nejnovější kompilaci spolupracovali DJ Mentos, Joe Davies, DJ Wriggly Scott a další.

autor: Petr Vidomus
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.