Jazzman Oran Etkin povede workshopy pro děti

31. březen 2016

Festival Mladí ladí jazz letos opět chystá doprovodný vzdělávací program pro děti. I letos bude mít na starosti hudební workshopy známý izraelský klarinetista Oran Etkin, rozšíří se do čtyř českých měst.

Festival Mladí Ladí Jazz, který se v Praze koná každý duben, má za sebou již šest úspěšných ročníků. „Jsme velmi rádi, že se nám daří naplňovat hlavní poslání festivalu, kterým je navrácení mladého publika zpět k jazzové hudbě. Každý rok se snažíme festival něčím obohatit a letos jsme se rozhodli rozšířit do regionů dětské workshopy Orana Etkina, na které byly v loňském roce úžasné ohlasy,“ říká jeden z organizátorů festivalu Jan Gregar.

Oran Etkin, mezinárodně uznávaný umělec a skladatel, je po světě známý také svým jedinečným programem pro děti. Jeho hudebně vzdělávací metoda nazvaná Timbalooloo staví na intuitivním vnímání rytmu a melodie, které je stejně přirozené jako vnímání například mateřského jazyka.

Díky hudebním příběhům se děti ocitnou v zábavném a interaktivním světě hudebních nástrojů, který přispívá k jejich emočnímu a kognitivnímu vývoji. Hudebním světem se s tímto americkým klarinetistou a také držitelem ceny Grammy, projdou děti hned ze čtyř krajských měst na workshopech v Brně, Praze, Liberci a Ústí nad Labem.

 

„Novou dimenzi tomuto projektu dodává naše snaha pracovat s dětmi, které by se jinak na takový workshop nikdy nedostaly. Věříme, že hudba je nejen lékem na duši, ale také skvělým komunikačním prostředkem,“ uvádí Klára Břeňová, vedoucí projektu Mladí Ladí Dětem.

Dopolední workshopy pro předškolní děti jsou uzavřené pro předem registrované školky. Odpolední workshopy určené starším dětem (6 až 10 let) jsou otevřené i veřejnosti, proto organizátoři doporučují včasnou registraci.

Workshopy Orana Etkina pro děti od 6 do 10 let 4. dubna - Brno:13.00 - 14.00 - workshop v Kabinetu Múz (Sukova 4, Brno)

5. dubna - Praha 13.30 - 14.30 - Divadlo Venuše ve Švehlovce (Slavíkova, Praha 3)

6. dubna - Praha 16.30 - 17.30 - studio Alta (U Výstaviště 21, Praha 7)

7. dubna. - Liberec 13.30 - 14.30 - ZUŠ Frýdlantská (Frýdlantská 19)

8. dubna - Ústí nad Labem14.00 - 15.00 - Dům Dětí a Mládeže (Velká Hradební 19)

autor: Petr Vidomus
Spustit audio