Kultovní St. Germain zahraje v Praze

29. červen 2015

Je to sotva pár týdnů, co nu-jazzový průkopník St. Germain (Ludovic Navarre) oznámil vydání nového alba. Tuzemské příznivce potěší nejaktuálnější informace - v rámci evropského turné zavítá poprvé také do ČR. Stanici ČRo Jazz to potvrdil Michal Hejna z Agharta Prague Jazz Festivalu.

Specialista na fúzování decentních tanečních beatů, downtempa a deep house s jazzovými prvky ohlásil vydání nového titulu na 9. října 2015. A opět půjde o zajímavou žánrovou „turistiku“.

Jak napovídá název Real Blues, Ludovic Navarre se tentokrát ponořil především do bluesových nálad. Vypravil se hned na dvě cesty. První ho přivedla k tzv. pouštnímu blues, které se před stoletím v tavícím kotli Ameriky stalo stylotvorným základem afroamerických žánrů. A zároveň ke spolupráci se západoafrickými hudebníky, kteří dnes často míří za světovým věhlasem právě přes protagonistovu rodnou Francii.

Ctitelé starších St. Germainových nahrávek se ovšem nemusejí obávat ani úplného přerušení všech pěšinek, vedoucích k předchozí kariéře. Tvůrce nezanevřel na bopová sóla saxofonu a vedle představitelů africké world music přizval opět i hosty z jazzových krajů.

Spolu s deskou ohlásil Ludovic Navarre také koncertní turné. Už v době publikace prvního článku o chystaném albu vyjednával Agharta Prague Jazz Festival o vystoupení St. Germain také v Praze, v rámci své podzimní řady. Nyní je vše vyjednáno a kultovní DJ a producent vystoupí v Lucerna Music Baru 8. listopadu v poměrně velké sestavě devíti hudebníků.

Podívejte se na nově zveřejněný klip: 
 
 

„Vyjednávat s nimi byl trochu risk, protože kapela zatím uvolnila jediný klip. Nicméně vím, že i u nás byli St. Germain úspěšní a prodávali u nás velké množství alb. Je to tak trochu tajemný projekt, protože kapela nemá ještě zatím nějaké podrobnější požadavky a album vyjde až v říjnu. Je to již dost let, co vydali svou předchozí desku, ale věřím, že jejich posluchači si je nenechají ujít,“ vysvětluje Hejna.

Prodej vstupenek spustil o víkendu na webu Agharta Prague Jazz Festivalu a podle jeho slov je již patrný zájem prvních návštěvníků. „Francouzi jsou vždycky tak trochu multikulturní, tak myslím, že můžeme čekat sestavu hráčů v tomto duchu. Více podrobností k obsazení ale zatím nemám,“ dodává.

02660818.jpeg

Podrobnější dostupné informace k novému albu St. Germain čtěte v našem dřívějším článku.

autoři: Petr Vidomus , Tomáš S. Polívka
Spustit audio