Mistrný varhaník Brian Charette v sobotu na ČRo Jazz

12. červen 2015

Jako malou pozvánku na blížící se festival United Islands v sobotním pořadu Jazz Club na stanici ČRo Jazz odvysíláme koncert amerického varhaníka Briana Charetta, který na jazzové scéně tohoto festivalu vystoupil loni.

Sobota 13. 6. ČRo Jazz 20:00 - 20:53: Jazz Club – záznam ČRo z festivalu United Islands, Střelecký ostrov, Praha 20. 6. 2014 Brian Charette je hammondkář, který pendluje pravidelně mezi Prahou a New Yorkem a patří k nejobjevnějším jazzovým varhaníkům současné scény. Pravidelně boduje v anketě prestižního Downbeatu. Za sebou má vedle svého tria a sextetu spolupráce s takovými legendami, jako je Joni Mitchell, Chaka Khan nebo legendární altsaxofonista Lou Donaldson.

Činorodý muzikant je také úspěšným pedagogem na několika předních hudebních školách v USA i Evropě a tak jeho lekce živé současné hudby s jazzovými a bluesovými kořeny bude jistě nezapomenutelný zážitek.

Podívejte se na ukázku z koncertu na United Islands 2014: 
 
 

Na United Islands zahrál Charette v triu s Mariánem Ševčíkem (bicí) a Ondřejem Štveráčkem (tenorsaxofon). V pořadu Jazz Club odezní koncert v úplné, tedy nesestříhané podobě.

autor: Petr Vidomus
Spustit audio