Když jsem vařil pro indonéskou prezidentku, měla osobního ochutnávače, vzpomíná šéfkuchař Pípal

22. duben 2024

„Je hezké vařit pro Michaela Douglase, Roberta De Nira nebo Michaela Jacksona, ale je to jako třešnička na dortu. Restauraci stejně děláte pro lidi, kteří do ní chodí denně,“ říká šéfkuchař Jan Pípal. Byl i osobním kuchařem indonéské prezidentky.

„Už si vlastně ani nepamatuji, kdy tady indonéská prezidentka byla, protože to už je dávno. V té době jsem byl ale jedním z mála prověřených kuchařů a spolupracoval jsem i s jejich ambasádou “ vzpomíná šéfkuchař.

Čtěte také

„Tehdy jsem také shodou okolností pracoval v hotelu InterContinental Prague, ale do poslední chvíle se nevědělo, kde bude prezidentka bydlet. Nakonec to byl ten stejný hotel a tak jsem tam dělal i oficiální catering – připravoval jsem jí od snídaně po večeře vlastně všechno. Také jsem jako jediný mohl až k ní na pokoj,“ popisuje.

„Pamatuji, že tam měla i svého lékaře, který všechno ochutnával ještě předtím, než to prezidentka vzala do úst. Byla tam obava, aby ji někdo snad neotrávil. Vlastně to bylo dnešním pohledem až úsměvné, rozhodně to byla zajímavá zkušenost,“ dodává.

Jak vypadá konkurz na pozici kuchaře v Puppu? Co o kuchařích vypovídají jejich nože? A proč s hostem nikdy nejde do sporu? Poslechněte si Hovory Naděždy Hávové v audiozáznamu.

Spustit audio

Související