Sopranistka Ludmila Dvořáková získala Cenu Antonína Dvořáka 2012

3. duben 2012

Sopranistce Ludmile Dvořákové, jedné z nejvýznamnějších českých pěvkyň, která získala mezinárodní uznání především za ztvárnění rolí v operách Richarda Wagnera a Richarda Strausse, byla udělena Cena Antonína Dvořáka pro rok 2012.

Ocenění převzala pěvkyně v sobotu 31. 3. 2012 ve Španělském sále Pražského hradu v rámci donátorského večera pro Mezinárodní hudební festival Dvořákova Praha 2012, jehož součástí byl recitál světově uznávaného klavíristy Lang Langa.

02595890.jpeg

Ludmila Dvořáková byla oceněna za celoživotní přínos v oblasti propagace české klasické hudby a interpretačního umění u nás i v zahraničí. Cenu Antonína Dvořáka uděluje každoročně Akademie klasické hudby na základě rozhodnutí Rady akademiků složené z významných osobností českého kulturního života a klasické hudby. Slavnostní večer se konal pod záštitou prezidenta republiky Václava Klause a za osobní účasti manželky prezidenta paní Livie Klausové. Skleněné violoncello, které je symbolem ocenění je vyrobené podle návrhu akademického architekta Jiřího Pelcla skláři společnosti Moser.

Spustit audio