Český rozhlas Vltava má své piáno na ulici

15. duben 2016

V pátek 15. dubna umístil Český rozhlas Vltava před pražskou budovu Českého rozhlasu na Vinohradské 12 pianino, které je nyní k dispozici veřejnosti. Jeho kmotrem se stal zpěvák skupiny Monkey Business Matěj Ruppert, který spolu s šéfredaktorem stanice Vltava Lukášem Hurníkem pokřtil klavír krátkou skladbou, kterou spolu zahráli čtyřručně.

Fanoušci Facebooku stanice Vltava se mohou na to jak jejich duet dopadl podívat. „Vltava podporuje umění, klasickou, jazzovou i alternativní hudbu a myšlenka hudebních nástrojů umístěných ve veřejném prostoru s námi velmi souzní. Našli jsme proto v útrobách rozhlasu pianino, které jsme se rozhodli poskytnout komukoliv, kdo bude mít zájem si zahrát. Třeba se objeví i nějaký nový talent,“ říká Lukáš Hurník.

Stanice Vltava se tak připojila k projektu Piána na ulici, který se snaží inspirovat lidi k tomu, aby ve svých městech a obcích umisťovali volně přístupná piána. Zakladatel české verze projektu Ondřej Kobza čerpal zkušenosti ze zahraničí, kde iniciativa funguje již několik let. Dnes jsou klavíry umístěny na více než 50 místech ČR.

03608974.jpeg
autor: ČRo Vltava
Spustit audio