Hadimrška i Präsident. Technické muzeum v Kopřivnici zdobí na 60 automobilů

27. březen 2017
Česko – země neznámá

Ve zcela unikátním Technickém muzeu v Kopřivnici je zachycena stodvacetiletá historie automobilky Tatra od doby, kdy byl roku 1897 vyroben první automobil v Rakousku-Uhersku nazvaný Präsident. K vidění je tu i jeden z nejslavnějších náklaďáků - Tatra 111. Ale nejdéle zůstávají návštěvníci stát u oranžové, pohádkově vyhlížející Tatry 57 zvané Hadimrška.

Pod jednou střechou je na 60 osobních a nákladních automobilů ze všech etap výroby, také podvozky, motory, modely, designérské návrhy, trofeje ze sportovních klání, dobové fotografie a různé rarity. Spoustu zajímavých informací poskytují také videoboxy s filmovými sekvencemi automobilových skvostů.

Na své si přijdou při prohlídkách i děti. Vyplňují pracovní sešity s názvem Dráček Tatrováček, mohou soutěžit se svými znalostmi, nebo si číst Autopohádky z Kopřivnice, které pod názvem „Co zažily tatrovky“ napsal pracovník Technického muzea Radim Zátopek, aby dětem zábavnou formou přiblížil historii výroby a aut slavné automobilky Tatra.

Do knížky se samozřejmě dostal i příběh oranžové Tatry 57 zvané Hadimršky. Čtenář se dozví, že tatrovku našli ve stodole, a když ji odborníci vyspravili, rázem vyhrála oranžová krasavice soutěž krásy.

Až pojedete na výlet směr Kopřivnice, zastavte se v tamním Technickém muzeu plném aut a jejich příběhů, rozhodně nebudete litovat.

autor: dam
Spustit audio