V Mladé Boleslavi udělali ze středověkého podzemního labyrintu ráj pro děti

30. leden 2017
Česko – země neznámá

Návštěva podzemních středověkých prostor působí většinou tajemně a někdy až strašidelně. Podzemní chodby a historické sklepy z 15. století objevili ve středočeské Mladé Boleslavi v roce 2009 při stavbě parkovacího domu na Staroměstském náměstí. Ovšem tajemno se v nich nekoná. Tady v nich udělali unikátní dětské hřiště.

Vchod do Podzemního labyrintu je z parkovacího domu na Staroměstském náměstí. Pokud rodiče chtějí mít pouze kontrolu, jak se dětem v areálu vede, mohou děti vypustit do podzemí a pozorovat je na venkovních monitorech. Všude jsou samozřejmě z důvodu bezpečnosti kamery.

V podzemí čeká děti nejen zábava, ale také trocha adrenalinu. Z mnoha stran se ozývají strašidelné zvuky a objevují se různá světla. Procházející se občas také trochu leknou proudu studené páry, která na některých místech rychle vyběhne ze stěn díky pohybovým čidlům.

Při vstupu do labyrintu se návštěvník může rozhodnout, jestli rovnou sjede skluzavkou do nejnižšího patra nebo si nejprve všechny atrakce postupně projde. Možnost využít skluzavku je ale spíš pro otrlé. Z hlubin podzemí se totiž neustále ozývají strašidelné zvuky, takže sjet rovnou dolů, když člověk vlastně neví, kam ho skluzavka zaveze, chce trochu odvahy.

Při vstupu do labyrintu se návštěvník může rozhodnout, jestli rovnou sjede skluzavkou do nejnižšího patra

V mladoboleslavském Podzemním labyrintu si děti mohou vyzkoušet také laserovou prolézačku, kde se proplétají skrz linky laserového světla. Dále si mohou zahrát na obrovské varhany umístěné na podlaze nebo si vyzkoušet dětskou lezeckou stěnu. Je tu i zrcadlový labyrint, míčkový bazén, kuželky, periskop nebo nášlapné desky se zvukovými i vizuálními efekty. Přímo v podzemí je také malý kinosálek umožňující videoprojekci.

Spustit audio