Příprava bylinných sirupů a limonád

19. září 2014

Pustíme se do výroby bylinkových sirupů a limonád. Jak na to, zjišťovala Soňa Vaicenbacherová u Aleny Lehmannové z poradenského střediska ENVIC v Plzni.

Nejdříve jsme společně vyráběly citrónovou limonádu s přidanou bylinkou zvanou verbena citrónová neboli aloisie, kdo chcete získat osvěžující nápoj, sáhněte také po ní.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.