Příprava bylinných sirupů a limonád
Pustíme se do výroby bylinkových sirupů a limonád. Jak na to, zjišťovala Soňa Vaicenbacherová u Aleny Lehmannové z poradenského střediska ENVIC v Plzni.
Nejdříve jsme společně vyráběly citrónovou limonádu s přidanou bylinkou zvanou verbena citrónová neboli aloisie, kdo chcete získat osvěžující nápoj, sáhněte také po ní.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.