Chcete udělat dobrý skutek? Osvojte si psa z útulku

2. leden 2016

S novým rokem přibývá i nevhodných vánočních dárků v podobě psích mazlíčků, včetně štěňat. Ne všichni si uvědomí, že čtyřnohý kamarád nepředstavuje jen roztomilého a mnohdy mazlivého společníka, ale také spoustu starostí. Pokud tedy o psovi uvažujete, porozhlédněte se po útulcích, dva vám představíme.

Ve východních Čechách funguje psí útulek v Hradci Králové, v ulici zvané Hradečnice, který je v lese za městem. Mají tam i hotel pro psy, což je dobré řešení pro lidi, kteří potřebují svého psa na pár dnů pohlídat.

Informace o psech k osvojení naleznete zde.

V Pardubicích mají také městský útulek, ve kterém jsme oslovili zkušené pracovníky Kateřinu Touškovou a Jana Poláka. Není vůbec složité vybrat si čtyřnohého kamaráda přímo v útulku. Pokud se podíváte na webové stránky těchto zařízení ve vašem kraji, určitě na nich najdete i fotografie aktuálně opuštěných psů i koček. A pak už je jen na vás, jestli si vyberete. Ale věřte, že takové zvíře z útulku se vám bohatě odvděčí svou přítulností a čistou láskou.

Informace o pardubickém útulku naleznete zde.

Kompletní přehled útulků najdete na adrese http://rozhl.as/utulky

autor: jsl
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.