Jak být na zahradě šik? Stačí dodržet 4 rady na výrobu funkčních kalhot

18. červen 2016

Staráte se o zahrádku, uklízíte v domácnosti nebo pobíháte při krásném počasí venku? Základem jsou při takových aktivitách pohodlné kalhoty. Na jaké praktické věci byste u nich neměli zapomenout, radí Hannah Kodadová.

Hannah Kodadová z Velin se stará o tři syny, manžela, zahradu i zvířecí hospodářství. Najde si ale čas také na svého koníčka v podobě šití. Díky mnohaletým zkušenostem ví, jaké prvky na svém oblečení potřebuje a co ji ulehčí práci. O základní rady se podělila, neváhejte se jimi proto inspirovat.

Široké nohavice

Kalhoty na zahradu nemohou být úzké. V takových kalhotách nelze pracovat. Volte tedy širší nohavice, abyste neměli problém si sednout nebo se ohnout.

Čtěte také

Vysoký pas

Při práci na zahradě se člověk často ohýbá. Proto je velmi důležité volit kalhoty s vysokým pasem. Je to nejen praktičtější, ale i mnohem hezčí, než kalhoty bokové. A hlavně nenastydnete.

Pracovní kalhoty nesmí nikde pnout

Nepostradatelné kapsy

Čím víc, tím líp. Na kolíčky, piškoty pro psa a další drobnosti. Ale dbejte na jejich rozmístění. Myslete opět na to, že budete často na bobku a kapsy se budou rozevírat.

Pestrobarevnost vzorů

Aby se vám pracovalo vesele, volte pestrobarevnou a příjemnou látku na dotek. Povzbudí vás to k práci i lepší náladě.

autor: jsl
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.