Majitel cirkusu Jo Joo: Pokud někomu věřím, jsou to má zvířata

5. září 2015

Jaromír Joo jezdí s cirkusem. K provozu veškerého zázemí potřebuje 66 technických průkazů, s čímž souvisí i značné finanční náklady. Svoji životní cestu si ale pochvaluje. Zatímco někteří by se chtěli alespoň dotknout tygra, pumy nebo jiné šelmy, Jaromír Joo se s nimi rovnou mazlí.

Mottem principála cirkusu Jo Joo je velmi důležité heslo, že zvířata nesmí strádat. O své mazlíčky pečuje, chodí s nimi na procházky a také se s nimi rád mazlí. Od ovcí a psů až po pumy a leopardy. Tygři mu například prokazují velkou náklonnost. Někdy to ovšem se svým divokým citem přeženou a mazlí se po svém.

Svědčí o tom množství jizev na těle Jaromíra. „Jistý si člověk nemůže být na tomto světě s ničím, ale pokud někomu věřím, tak jsou to má zvířata. Protože když zvíře nezklamete a chováte se k němu celý život, jak má, neuděláte chybu, tak to zvíře vás také nezklame,“ dodává principál k tématu bezpečnosti.

Čtěte také

Jak přežili tygři ussurijští letošní horké léto?

Rekordní teploty, které letošní prázdniny zažilo Česko, běžně nevyhovují pouťovým a cirkusovým umělcům. Komu by se ostatně chtělo pod rozpálené šapitó. Majitelé cirkusu Jo Joo Jaromír a Marcela si ale na letní sezónu nestěžují. Jsou zvyklí trávit čas na Filipínách, v Las Vegas nebo v tropickém Singapuru, takže české vedro je nezaskočilo. Ani jejich zvířata. Pravidelně je kropí a v návěsu mají i vlastní bazén, kde se mohou zchladit.

Jaromír Joo si hladí mládě tygra

Žije zde i mládě pumy americké, které je už dvanáctou pumou narozenou u cirkusu Jo Joo. Od malička se pohybuje mezi psy, aby si na ně zvykla a ochočila se. Vzájemně na sebe hlavně nesmí útočit.

autor: jsl
Spustit audio