Morče skinny je přítulný společník i na gauči u televize

23. srpen 2014

Viděli jste někdy morče bez srsti? Taková morčata skutečně existují a jejich pokožka vypadá stejně, jako například u psů naháčů.

Bezsrsté morče potřebuje stejnou péči jako morče chlupaté. Chovatelé musejí počítat s tím, že si organismus tohoto domácího zvířete nedokáže sám vytvořit vitamin C. Morče tedy potřebuje stravu, která je pestrá a obsahuje dostatečné množství tohoto vitamínu. Seno je základní složkou potravy. Zelené listy pampelišky patří mezi nejoblíbenější pochoutky.

Protože má skinny kvůli chybějící srsti větší výdej energie, má i větší spotřebu jídla. Což s sebou samozřejmě nese i rychlejší metabolismus a častější vylučování. Je tedy kromě vyšší spotřeby jídla také o něco náročnější na udržování čistého pelíšku.

I takto se dá přenášet morče skinny

Bezsrstá morčata navíc nikdy nesmí být vystavena chladu a průvanu, kvůli chybějící srsti jsou choulostivější. Ale to už nám řekne novopečená majitelka tohoto druhu morčete - paní Ivana Tyllerová. Společně s redaktorkou Jitkou Slezákovou se sklonily nad klecí a čekaly, až morče vykoukne ze svého příbytku, kterým je zimní kulich.

autor: jsl
Spustit audio