Péče o vřes, květiny mi nekvetou, jak vyhrát boj s krtkem

12. duben 2014

Pokud vás něco trápí, potřebujete s něčím pomoci, třeba pomoc našich moudrých zahrádkářů a kutilů, pak máte k dispozici telefonní číslo 221 553 790. Kdo ví, tak poradí.


Co mám dělat s vřesem, aby vypadal stále dobře?

Pardubický zahradník František Hlubocký nám poradil, jak uchovat vřes co nejdéle pěkný. Rozjela se za ním naše redaktorka Jitka Slezáková.



 

Nekvetou mi řebčíky, narcisy, fialky, křín. Co s tím?

Posluchačka radí nechat vylouhovat tři dny banánovou slupku v litru vody a pak s tímto roztokem květiny zalévat. Zkuste to a zavolejte nám, jestli to zafungovalo i u vás.




Krtek mi ryje zahradu, co s tím?

Nejvíce zkušeností mají podle všeho právě ženy. Co zkusit zahrabat do chodbičky po krtkovi hlavu makrely nebo její kůži a co pevný podpalovač PE-PO? To vám poradily naše posluchačky.

autor: Artur Kubica
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.