Pes z útulku okouzlil i městskou policistku

3. prosinec 2016

Sofie Pepina je tříměsíční voříšek, který natolik zaujal městskou policistku Markétu Nikolínkovou, že se ho rozhodla adoptovat. Městská policie ostatně úzce spolupracuje s Městským útulkem Pardubice. Zvíře může vyrazit do nového domova už po dvou týdnech.

Počet psů v Městském útulku Pardubice se pohybuje kolem dvaceti, nechybí ani opuštěné kočky. Všechna zvířata jsou k adopci. Pokud se zvíře dostane do útulku, musí tam pobýt karanténní lhůtu v délce dvou týdnů. Zvíře se odčerví a naočkuje proti vzteklině. Když je zraněné, na náklady útulku se ošetří. Po dvou týdnech už může vyrazit k novému majiteli.

Se zvířetem z útulku byste se měli důkladně seznámit

Majitel by se měl se svým vyvoleným nejprve seznámit, jít s ním na procházku a hlavně se poradit se zaměstnanci útulku. „Ne každý pes je vhodný pro každého člověka. Například Sofinka vypadala v útulku vyděšeně a smutně, ale přitom je to pěkná dračice, která by se do bytu nehodila. Uvidíme, co z ní vyroste,“ usmívá se Markéta Nikolínková.

Čtěte také

Následně stačí jen podepsat tzv. adopční smlouvu a pes nebo kočka jsou vaši. Není to vůbec složité. Složitější je kupovat si psa s průkazem původu než psa z útulku.

Utekl nám pes

I poslušný pes může utéct, když příroda zavolá. Proto raději označte svého psa pomocí známky, čipu nebo telefonního čísla ve schránce na obojku. V tomto případě se strážníci spojí přímo s vámi a nebudou vašeho psa vozit do útulku. Po dohodě ho přivezou na dohodnuté místo.

Psi Markéty Nikolínkové

Pokud vám pes uteče, volejte do útulku v nejbližší obci. Můžete zkusit zavolat i na operační oddělení městské policie, kde se můžete zeptat, jestli vašeho psa policie náhodou neodchytila. Pokud se tak stalo, počítejte s tím, že při odvodu psa z útulku zaplatíte poplatek, ve kterém jsou výdaje za krmení, případně ošetření.

autor: jsl
Spustit audio