Psí sporty pro páníčky a jejich čtyřnohé kamarády

11. říjen 2014

Pohyb a zároveň zábavu najdete v kynologických disciplínách. Takzvané psí sporty dávají možnost páníčkům zajímavě a prospěšně trávit čas s jejich čtyřnohými kamarády. A dnes existuje celá řada takových aktivit.

Patří mezi ně například dogdancing, tanec se psem. Zvířecí mazlíček pod vedením majitele provádí určité cviky za doprovodu hudby a vypadá to, jako by oba tančili. Také můžete vyzkoušet dogfrisbee. Při této disciplíně majitel hází speciální létací talíř a pes ho chytá. Fyzicky náročnější může být canicross, běh se psem ve volné přírodě.

Pokud chcete se svým psem provozovat nějakou kynologickou disciplínu, je dobré nejdřív navštívit nějakou akci, kde uvidíte ukázky těchto aktivit. „Tréninky nabízejí různá cvičiště nebo kynologické kluby,“ říká odbornice na zájmové chovy Líza Švejdová.

autor: Jan Zítka
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.