Skvrny a praskliny na hroznovém vínu, jak moderně chromovat?
18. říjen 2014
Zavolala nám posluchačka, že má na plodech vinné révy hnědé flíčky a prasklinky. Ptá se, co to je, jak se toho zbavit hned nebo jestli musí čekat až do příštího roku. Odpovědi získal redaktor Jiří Šobr od plzeňského zahradníka Přemysla Písaře.
Jak moderně chromovat?
Chromování, jako za starých časů, kdy se díly vložily do lázně a po zaschnutí leštily do vysokého lesku, jsou dávno pryč. Takové chromování je velmi drahé. Ovšem, jak nám prozradil veteranista a autolakýrník Lumír Dak z Rybníčků u Otic, existuje i nová technologie stříkaného chromu.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka