Tekuté tapety umožňují snadnou údržbu. Hodí se do všech moderních interiérů

7. říjen 2017

Plánujete přes zimu renovaci interiéru? Pokud ano, máte nejvyšší čas na rozmyšlení, jak vymalujete nebo jaké tapety použijete. Možností je několik. Třeba při použití technologie tzv. tekutých tapet získáte neuvěřitelně trvanlivý a praktický povrch. Tekuté tapety se hodí především do moderních interiérů. Schovají nerovnosti, mají tepelně izolační vlastnosti a některé druhy lze použít do vlhkých místností.

Výběr barev a designů je obrovský – imitace dřeva, pohledového betonu, pískovce, stěrky nebo různé imitace textilních tapet. Při výběru byste ale měli myslet také na praktické otázky a samotnou funkčnost tapet.

Mezi omyvatelné tekuté tapety patří imitace pohledového betonu, pískovec nebo stěrky. Tyto motivy by měl položit odborník. Nejvíce sice vyniknou na dominantních stěnách, ale můžete je umístit skutečně kamkoliv, třeba také vedle vany, pod kuchyňkou linku nebo ke krbu. Jsou totiž také žáruvzdorné, jak upozorňuje Monika Lukášová ze společnosti ArtDesign.

Textilní varianty nejsou omyvatelné, zato pohlcují vlhkost

Položení textilních tapet je jednodušší a zvládne to každý šikovnější kutil. Nejsou omyvatelné, zato pohlcují vlhkost a můžeme je umístit i do prostoru, kde je vlhko. Jsou vyrobené z přírodních materiálů, takže se hodí pro alergiky nebo do dětských pokojů.

Pokud tekuté tapety zakoupíte, nepřinesete domů žádné role, ale pytle se sypkou směsí

Pokud tekuté tapety zakoupíte, nepřinesete domů žádné role, ale pytle se sypkou směsí. Podle návodu ji rozmícháte a jednoduše nanesete. Správně naředěná hmoty nesteče, ale zůstane hned na povrchu.

Příprava zdi není náročná, je nutné ji pouze napenetrovat. Samotná hmota tapet přirozeně srovná mnohé nerovnosti. Pokud tapety poškodíte, vždy můžete znovu trochu hmoty rozdělat a poškozené místo opravit. Povrch tekutých tapet se taky dá jednoduše přemalovat. A pokud chcete tapety jiné, jednoduše ty staré seškrábnete.

Spustit audio