V létě sušíme květiny na věnce; marinujeme maso s medem

2. srpen 2014

Jak využít horkého léta na sušení květin, které se později dají použít na věnečky nebo věnce?

Kupovat v obchodě sušené květiny není nic levného, a když přijde čas dušiček nebo čas vánoční, tak se taková letní příprava a zásoba sušených květin může vyplatit. Co teď sbírat a jak sušit poradila Jiřímu Šobrovi Vendula Strejcová na Dni řemesel v Chanovicích na Plzeňsku.


Marinujeme maso s medem

0:00
/
0:00

Protože mnoho nás tráví své volné chvilky na zahradě u grilu, vyzpovídali jsme pro vás včelaře Pavla Košce z Neplachovic u Opavy, aby poradil nějakou grilovací lahůdku, do které přimíchává med.

Zkuste i vy zaexperimentovat a ke své marinádě plné bylinek a čili přimíchejte dvě lžíce medu na kilogram masa. Budete překvapeni neobvyklou chutí grilovaného masa.

Spustit audio