V létě sušíme květiny na věnce; marinujeme maso s medem
Jak využít horkého léta na sušení květin, které se později dají použít na věnečky nebo věnce?
Kupovat v obchodě sušené květiny není nic levného, a když přijde čas dušiček nebo čas vánoční, tak se taková letní příprava a zásoba sušených květin může vyplatit. Co teď sbírat a jak sušit poradila Jiřímu Šobrovi Vendula Strejcová na Dni řemesel v Chanovicích na Plzeňsku.
Marinujeme maso s medem
Protože mnoho nás tráví své volné chvilky na zahradě u grilu, vyzpovídali jsme pro vás včelaře Pavla Košce z Neplachovic u Opavy, aby poradil nějakou grilovací lahůdku, do které přimíchává med.
Zkuste i vy zaexperimentovat a ke své marinádě plné bylinek a čili přimíchejte dvě lžíce medu na kilogram masa. Budete překvapeni neobvyklou chutí grilovaného masa.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.