Výběr zastřešení terasy a bazénu

24. květen 2014

Není nad to si terasu u domu užívat už od jara nebo až do chladnějších říjnových dnů. Mobilní zastřešení vám pomůže z terasy vytvořit další místnost. Díky posuvným panelům můžete kdykoliv znovu vytvořit otevřený prostor a plně si užívat sluníčka.

A pokud máte bazén, ale neradi plavete v dešti a chladu, střechu si můžete nastavit tak, aby se bazén vždy přizpůsobil výkyvům počasí - bez obtížné manipulace.

Kvalitní zastřešení je vyrobeno z pevné hliníkové konstrukce, která je vyplněna různými materiály, nejčastěji polykargonátem nebo – u luxusnějších – bezpečnostním sklem.

Zastřešení terasy nebo bazénu není levnou záležitosti, a proto byste měli rozhodně vyhledat kvalitního dodavatele. Poznáte ho tím, že vám nabídne minimálně 15letou záruku a bude se také zajímat o míru nosnosti, kterou v dané lokalitě budete potřebovat - například při větší sněhové zátěži ve výše položených oblastech.

Zastřešení terasy a bazénu

Právě nosnost je možné dimenzovat přesně na míru díky rozvržení příček hliníkové konstrukce. V létě si naopak na terase pro větší komfort můžete nad střechu nechat namontovat markýzu, abyste měli kdykoliv zaručený stín.

O tom, jak přesně posuvné zastřešení ovládáme a jaké možnosti využití nám nabízí, mluvila Markéta Vejvodová s Evou Myšíkovou ze společnosti Alukov.

Spustit audio