Čtvrtek: Co se dá zažít v lese na houbách

21. září 2017

Co říkáte letošní houbařské sezóně? Také vyrážíte s košíky? Jak jste dopadli? Rostou tam u vás? Pochutnáváte si na smaženici, nebo houby zavařujete, sušíte? Máte tip na to, jak zajímavě využít-zpracovat houby?

Zažili jste v lese i pořádné dobrodružství? Nemohli jste najít místo, kde jste zaparkovali auto, ztratili jste se, nebo jste se setkali s divočákem nebo jiným zvířetem, které vás pořádně vystrašilo? A nebo vás nějaké setkání v lese naopak potěšilo ­ třeba setkání se srnkami, nebo jste se v lese potkali vaše známé?

Najít houby na smaženici nebo do omáčky není v těchto dnech nijak složité. Letos opět konečně pořádně rostou. Vyrážím do lesa poměrně často a letos se vracím s plnými koši. A je to přitom otázka třeba hodiny pobytu v lese.

Houbařská sezóna je v plném proudu a určitě i vy nám dáte vědět, jak jste letos úspěšní. Chodíte si do lesa i „vyčistit“ hlavu, nebo rádi vyrážíte na houby ve více lidech?

Zažili jste někdy v lese pořádné dobrodružství, které předčilo zážitek ze sběru hub? Houbaření to je vášeň, které Češi „propadli“ na plné čáře. Dokonce jsem slyšel, že kdo nesbírá houby, není Čech. I pro mě je to radost, pobyt na čerstvém vzduchu a letos zase konečně plné koše hub. Už jsem si pochutnal na nejedné smaženici, řízcích z hub, houbové omáčce a máme nasušeno i na zimu a do štědrovečerní polévky ­ kapustnice. A jací jste houbaři vy a co jste v lese všechno zažili?

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.