Čtvrtek: Když jde o život…

9. únor 2017

Zažili jste situaci, kdy jste se báli o svůj život, nebo jste se už pomalu loučili se světem? Dostali jste se do nezáviděníhodné situace, kritické chvíle, kdy byla rozehrána hra o to nejcennější-o život? Ztratili jste někdy kontrolu nad svým životem až tak, že se vám nechtělo žít? Zachránili jste někomu život vy?

Stačí pár vteřin a všechno je jinak. Jsou situace, do kterých se člověk dostane ani neví jak. Říká se, že když nejde o život, nejde o nic.

Své o tom vědí ti, kterým život visel na vlásku. Byli třeba v nesprávnou dobu na nesprávném místě. Stali se účastníky nějaké situace, rvačky, dopravní nehody, nebo jim selhalo zdraví natolik, že otázka života a smrti byla otázkou minut.

Někdy zasáhne jiný člověk a zachrání, jindy zasáhne vyšší vůle, říkejme tomu, jak chceme. Šlo vám někdy o život? V jaké situaci? A díky čemu, nebo komu, jste z ní vyvázli?

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.