Čtvrtek: Kočka není pes, ale lásku nám dávají oba stejně upřímně

19. duben 2018

Máte psa nebo kočku? Jaké máte s těmito zvířaty zkušenosti? Máte raději kočku nebo psa a proč? Jsou pro vás tito němí tvorové domácí mazlíčky? Považujete je za členy rodiny? Co váš pes nebo kočka umí? Pořídili jste si domácího mazlíčka proto, abyste měli milého společníka a necítili se osaměle? Splnilo zvířátko vaše očekávání, nebo bylo vaše soužití složitější? Co vám tato zvířata dávají?

Moderátorovi Karlovi Sladkému napsala paní Laďka, která se po nedávné smrti manžela cítila velmi osaměle. Neměla radost ze života, nikam nechtěla, byla sama doma se svými myšlenkami a nebylo jí dobře.

Děti se rozhodly pořídit jí společnici – kočku Mácu. Toto zvířátko/kočku/ si celý život přála, ale nebyla vhodná příležitost. Máca splnila nad míru její očekávání. V důchodu se paní Ludmila, která je po těžké nemoci necítí tak sama. Máca jí dává lásku a je i její léčitelkou.

Paní Laďce dělá kočička dobře i po psychické stránce a naše posluchačka má opět chuť do života. A co vy? Pořídili jste si psa nebo kočku a co s nimi zažíváte? Jaký je život s kočkou a jaký se psem?

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.