Čtvrtek: Milování za svítání

21. červen 2018

Dnešní Noční linka bude na trošku ožehavé téma – láska, milování, sex... Které to podstatné jméno splňuje to nejpěknější v životě dvou lidí? Anebo se všechno to pěkné mezi nimi, včetně pohlazení, držení se za ruku, povídání u kávy – je tohle všechno možné zařadit pod jedno slůvko láska? Kdy jste prožívali tu vaši lásku a velkým L? A kdy jste se poprvé milovali, kolik vám bylo roků?

Možná jste viděli nedávno v televizi český film Bába z ledu – mně se moc líbil a obdivovala jsem herecké výkony Zuzany Krónerové a Pavla Nového Příběh dvou lidí ve zralém věku, kteří se do sebe zamilovali. A jak se říká „se vším všudy“.

Velmi něžně natočená scéna milostného aktu byla až dojemná. A pak jsem slyšela, že takové věci se nemají točit, kdo se má dívat na dva staré lidi...

Copak ale stáří nemá právo na sex, na milování? Co si myslíte vy? Kdy jste si řekli, tak už dost se sexem – máme děti, vnoučata, dost křížků na krku, ale máme se rádi, ležíme vedle sebe, pohladíme se – a to je přece taky láska!

Myslím, že tohle téma jsme v Noční lince ještě neprobírali a já jsem zvědavá na vaše reakce, zkušenosti a názory. A samozřejmě na příběhy milování z vašeho života.

autor: Marcela Vandrová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.