Čtvrtek: Moderní babičky a dědečkové

7. září 2017

Naučili jste se v pozdním věku s počítačem a brouzdáte po internetu, mailujete, zařídili jste si Facebook? Fotografujete? Učíte se vše nové – obsluhujete chytrý telefon, naučili jste se i s dalšími moderními spotřebiči, elektronikou? Věnujete se v 75 letech létání? Skáčete padákem, nebo jste propadli i jiným adrenalinovým sportům? Chodíte na cvičení – zajímá vás jóga, moderní tance, zajdete si klidně s vnoučaty na taneček?

Ty tam jsou časy, kdy měly v 60 letech ženy šátek, hůlku a říkaly o sobě, že už jsou staré. Tak, jak se vyvíjí lidstvo, jsou jiné i dnešní babičky a dědečkové.

Senioři jsou plni elánu a života a stáří si většinou nepřipouští. Nosí rifle a trička a se svými vnoučaty podnikají psí kusy a některé neodradí ani bláznivé nápady. Některá třicetiletá vnoučata přitom svým babičkám a dědečkům ani zdaleka nestačí.

Co všechno podnikáte vy a co vás baví a zajímá? Těším se na vaše příběhy!

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.