Čtvrtek: Přírodní medicína na podzim

6. říjen 2016

Jak se bráníte preventivně bacilům, které na nás v tomto období ze všech stran útočí? Užíváte preventivně cibuli, česnek, med, šípky nebo i něco jiného? V jaké formě? Co se vám osvědčilo, co pomáhá na nachlazení, rýmu? Máte nějaký vyzkoušený recept?

Podzim s sebou přináší řadu nástrah na lidský organismus. Nejenže si musíme zvykat na nedostatek slunce a na nepříjemné výkyvy počasí, ale útočí na nás z každé strany různě viry a bakterie. Náš organismus potřebuje zvýšenou pozornost, a pokud se nemůžeme spolehnout na silnou imunitu, chřipka, kašel nebo obyčejná rýma zvítězí.

Vyrábíte si sami nějaké přírodní sirupy? Připravujete si čaje? Upravili jste na podzim jídelníček, obohatili ho právě o vitamíny, minerály a další nezbytné látky? Jaké recepty máte doma po babičce a které vám v tomto období vyhovují?

Například zázvor má široké použití a lidské zdraví dokáže pozitivně ovlivnit při různých onemocněních. Kromě toho že výrazně pomáhá při chřipce a nachlazení, také podporuje trávení a podle staré čínské tradice má vliv i na psychiku. Zázvorový čaj je proto zvlášť vhodné pít v sychravých podzimních dnech. Pijeme ho po malých doušcích třikrát denně. Jaké máte vy tipy a doporučení? Co se vám na podzim osvědčilo?

autor: kas
Spustit audio