Čtvrtek: Životní katastrofy

12. říjen 2017

Jakou životní katastrofu jste si prožili vy? Zjistili jste po čase, že vás situace, která se zdála naprosto bezvýchodná, posunula dál? Na co jste díky nelehké životní situaci o sobě a druhých kolem sebe zjistili?

Katastrofa je událost, která nastává v důsledku lidské nebo přírodní činnosti a ničivě postihuje přírodu nebo společnost.

V dnešní Noční lince budeme hovořit o životní katastrofě, o situaci, která vás v jednu chvíli dostala na kolena, ale na druhé straně jste se díky této zkušenosti o sobě dozvěděli věci, které byste jinak zřejmě nikdy nezjistili.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.