Čtvrtek: Životní zkušenosti nás posunují dál

2. březen 2017

Máte takovou zásadní, která výrazně změnila váš život? Díky ní jste něco pochopili, uvědomili si? V jaké situaci si myslíte, že jste si sáhli na dno svých sil a díky komu, nebo čemu jste se dokázali odrazit a jít dál? Co vám tato zkušenost přinesla a kam vás posunula? Změnil se poté i způsob vašeho uvažování, žebříček hodnot?

Životní zkušenosti nás posunují dál, pokud chceme. Ač si každý říká, že jemu se to stát nemůže, v životě jsou okamžiky, kdy si každý může sáhnout na úplné dno, zažít bolestivý pád. Za takovým životním pádem může být ztráta zdraví, práce, partnerský rozchod, ale někdy i rodina, nebo nepochopení okolí.

Někteří lidé se s takovými životními situacemi těžce vyrovnávají a ztrácí pevnou půdu pod nohama i chuť do života. Ti, kteří si sáhli na dno a dokázali od něj se odrazit tvrdí, že se poučili a byla to pro ně obrovská životní zkušenost. Zažili jste někdy v životě takovou situaci: Jak změnila váš pohled na život, na svět?

Vaše příběhy budou možná „vodítkem“ i pro ostatní, kteří hledají cestu a snaží se určité záležitosti pochopit a uvědomit si.

Znám mnoho lidí, kteří pád na dno zažili a sáhli si až na dno svých sil. Hodně je to poznamenalo a změnilo- většinou ale k lepšímu. Mnohé v životě přehodnotili a hlavně sami sebe a vlastní přístup k životu. Změnili způsob uvažování, mají jinak seřazené hodnoty a prožívají i lepší plnohodnotnější život. Těžké životní zkoušky brali jako lekci školy života.

autor: kas
Spustit audio