Neděle: Co pořád vařit?

29. leden 2017

Jak řešíte doma jídlo? Jak moc vás zaměstnává domácí jídelníček? Připravujete stále to stejné a měníte přílohy nebo v kuchyni improvizujete? Jak vaříte pro blízké, děti, vnoučata, aby jim stále chutnalo? Vymýšlíte dopředu jídelníček, nebo se aktuálně domlouváte s partnerem, na co byste měli chuť a co si uvaříte? Kdo u vás doma vládne v kuchyni? Jak vaříte ve všední dny a co o víkendu? Necháváte speciální menu právě na neděli? Co máte z jídel nejraději-na čem si pochutnáte?

Připravit jídelníček pro rodinu na 7 dní v týdnu je leckdy nadlidský úkol. Co každý den vymýšlet a připravovat, aby všem chutnalo? Jak sladit chuťové buňky a poradit si s požadavky partnera, dětí, vnoučat?

Pokud vaříte jednou za čas, dá se to zvládnout, ale co když jste nuceni vařit a vymýšlet nějaká jídla každý den, abyste hladové krky nakrmili? Jak to řešíte?

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.