Neděle: Jak jsme stanovali aneb Dovolená v přírodě

25. červen 2017

Co jste zažili pod stanem, nebo pod širákem? Také jste jezdili do kempů-s partnerem, dětmi? Co všechno se dá na dovolené v přírodě zažít? Máte veselé nebo i dobrodružné, napínavé historky?

Češi v kempech – obrázek 80. let. Kempování se ale vrací a dokonce jsou i takové kempy, které jsou jako místa oceněna značkou kvality.

Možná jste také s dětmi jezdili pod stan, nebo si vybrali pro dovolenou v přírodě karavan. Možná jste se usadili u vody a podnikali výlety lodí nebo plachetnicí. Dovolená v přírodě se neobejde bez nejrůznějších někdy i hororových situací, je to romantika, ale někdy i napětí a pořádné dobrodružství.

Jak vzpomínáte na vaši dovolenou v přírodě a jezdíte i dnes rádi do lesů, máte své oblíbené místo, tábořiště, které je vaší srdeční záležitostí? Právě jsem se z pobytu v přírodě vrátil poštípaný od komárů, i nějaké to klíště si mě našlo, ale jsem plný dojmů a těším se na vaše vyprávění!

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.