Neděle: Pohádky nás vrací do dětství aneb Pohádkový Jičín za dveřmi

10. září 2017

Na jakých pohádkách jste vyrůstali a jaké máte rádi dnes? Z jakých pohádkových knížek vám četla maminka, táta nebo babička, když jste byli malí? Čtete i vy svým dětem, vnoučatům? Vítězí u vás klasika-klasické pohádky? Byli jste se někdy na pohádkovém festivalu v Jičíně podívat?

Celý život se odvíjí od dětství. V Jičíně se můžete do pohádky vydat a hledat radost a to lepší kolem nás. Peklo je totiž tam, kde se na sebe mračíme a zapomínáme na rozšafnost Honzů, krásu princezen, statečnost Bajajů, vytrvalost hledačů živé vody, když zapomínáme na přátelství se zvířaty, stromy a bylinami jen proto, že nemluví lidskou řečí. I to si můžete opět po roce ve východočeském Jičíně připomenout.

Festival „Jičín, město pohádky“ je už tradicí a láká malé i velké k zajímavým zážitkům. Český rozhlas se také rád účastní. Pohádky, písničky nebudou chybět. Pokud budete mít štěstí, možná se i vy potkáte s rozhlasovým skřítkem Hajajou nebo vaší oblíbenou pohádkovou postavou. V pohádkovém Jičíně se můžete letos zastavit od 12. do 17. září.

Na vaše pohádkové vyprávění a příběhy se už v dnešní Noční lince moc těším!

autor: kas
Spustit audio