Neděle: Připouštíte si věk?

5. březen 2017

Jak vnímáte svůj věk? Neříkáte si někdy, že je ve vašem rodném listu chybné datum narození, že se cítíte mnohem mladší? Co děláte pro udržení své duševní pohody? A co tělo, jak na ně myslíte? Co vás nabíjí, omlazuje? Opečováváte se? Dopřáváte si masky, masáže, nějaké kosmetické zákroky, nebo to jde mimo vás? Slavíte ještě narozeniny, nebo jste na ně od určitého věku rezignovali?

Do Noční linky mi napsala posluchačka paní Helena, která by byla ráda, kdybyste se vyjádřili ke stárnutí. Jak ho prožíváte?

Je jasné, že každý stárne, ale alespoň podle zkušeností paní Heleny o tom člověk začne přemýšlet nebo se tím více zabývat teprve, až ho společnost zařadí mezi seniory. A tak paní Helenu napadlo, že by bylo zajímavé slyšet, jak se s tímto lidé vyrovnávají, jaké mají zkušenosti, co jim pomáhá na věk nemyslet. Paní Helena si myslí, že totiž na věku zase až tak nezáleží. Důležité podle ní je, jestli je člověk zdravý a jakou radost má ze života.

Co podle vás můžete vy sami udělat pro to, aby byl váš život hezký a kvalitní i v pozdějším věku? Jakou náplň máte, abyste na věk vůbec neměli myšlenky. Někdy je to hodně těžké na to nemyslet. Co si o tom myslíte?

autor: kas
Spustit audio