Neděle: Spolu v dobrém i ve zlém

9. srpen 2015

Podařilo se vám dodržet tento slib? Jaká životní situace ho prověřila a co jste museli zvládnout, s čím se poprat? Dokázal vám partner skutky, že při vás stojí a vše zvládnete, nebo jste při složité životní situaci rezignovali a nedokázali společně naplnit slova, na která jste souhlasně přikývli při slibu?

Ve stavu zamilovanosti člověk řekne a slíbí cokoliv, ale teprve skutky, činy dokáží pravdivost jeho slov. Život přináší do partnerského soužití řadu problémů a překážek- to je jasné. Ale až při větším problému, životní kolizi, se teprve ukáže pravdivost slov-Budu s tebou i ve zlém... Pokud jde o skutečnou lásku, i určité problémy se dají zvládnout a překonat. Někteří ale při nastalém větším problému, komplikaci, konfliktu, rezignují. Nikoliv o slovech, ale o našich činech v životě bude dnešní Noční linka z Hradce Králové.

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.