Neděle: Staří herečtí bardi zůstávají v našich srdcích

24. červen 2018

Kdo je pro vás hereckou legendou? Koho jste měli rádi a čím se zapsal do vašeho srdce? Měli jste možnost poznat herecké osobnosti i v divadle, setkali jste se s někým osobně? Kdo ze současných herců má pro vás charisma a líbí se vám? Sledujete filmy pro pamětníky, a jaké starší snímky vás spolehlivě okouzlí?

V pátek jsme se naposledy rozloučili s herečkou Gabrielou Vránovou, která zemřela v 78 letech. Chalupáři, My všichni školou povinní, F. L. Věk, to jsou jen některé filmy, ve kterých zaujala.

Na prvním místě ale měla divadlo, a tak se s ní její herečtí kolegové a fanoušci rozloučili právě tam, kde to milovala – v divadle Na Vinohradech.

Herečtí bardi odcházejí. Vzpomeňme na Jana Třísku, Květu Fialovou… Lidé dodnes sledují s nadšením filmy s Vladimírem Menšíkem, Milošem Kopeckým, Stellou Zázvorkovou, Věrou Galatíkovou, Františkem Filipovským, Jaroslavem Marvanem a dalšími.

Kdo je pro vás hereckou legendou a díky jaké roli nebo filmu zůstává ve vašem srdci?

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.