Neděle: Těšíte se na léto a dovolenou?

4. červen 2017

Určitě už víte, jak prožijete letošní letní dovolenou!? Kde to letos bude? Pojedete s nějakou agenturou, cestovní kanceláří, nebo po vlastní ose? Jaké máte představy o letní dovolené? Příroda, hory nebo moře? Dáte přednost naší zemi, nebo se chystáte do zahraničí? Vracíte se rádi na místa, kde už jste dovolenou prožili? Na jakou dovolenou nikdy nezapomenete?

V červnu už začínají dovolené a je to znát i v zaměstnáních při plánování služeb. Mnozí jsou rozhodnuti a možná i vy právě teď balíte a těšíte se na cesty. Třeba se na léto jen přemístíte na svou oblíbenou chatu, chalupu, kde prožijete nádherný letní čas. I to může být ideální místo pro vaši dovolenou.

I já už jsem se rozhodl: pár dnů v přírodě, u vody a hlavně v pohodě. Večery u ohně, snídaně v trávě -to nebude mít chybu. Myslím si, že není důležité, kde dovolenou člověk tráví, ale hlavně s kým…

A jak to máte vy a kam se těšíte?

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.