Neděle: Životní zkušenost, která vám pomohla prozřít

8. duben 2018

Jaká pro vás zatím byla ta zásadní a kdy jste dostali od života studenou sprchu nebo pár životních facek? Myslíte, že jste si už v životě sáhli na dno svých sil? Co považujete vy zatím za své životní dno? Díky komu, nebo čemu jste se od něj dokázali odrazit? Pomohli jste si sami? Co vám tato zkušenost přinesla a kam vás posunula? Změnil se poté i způsob vašeho uvažování, života, žebříček hodnot?

Život je plný zkoušek, starostí, facek i těžkých okamžiků. V životě jsou okamžiky, kdy si každý může sáhnout na dno svých sil a pak je musí zase znovu získat. Za takovým životním pádem může být partnerský rozchod, vážná nemoc, ztráta práce, ale někdy i vlastní rodina, nebo nepochopení okolí.

Někteří lidé se s takovými životními situacemi těžce vyrovnávají a ztrácí pevnou půdu pod nohama i chuť do dalšího života. S odstupem času to mohou brát jako poučení a obrovskou životní zkušenost.

Zažili jste někdy v životě takovou situaci? Jak změnila váš pohled na život, na svět? Zrovna váš příběh může být „vodítkem“ pro ostatní, kteří hledají cestu a snaží se pochopit a uvědomit si.

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.