Neděle: Zkoušíte rádi něco nového?

20. květen 2018

Kdy jste naposledy začali a vyzkoušeli něco nového ve svém životě? Jsou pro vás nové začátky spojeny se stresem a obavami, nebo naopak rádi něco nového zkoušíte a je to pro vás prima dobrodružství?

Lidé, zvířata, rostliny – vše vzniká a zaniká. Je to přirozený cyklus, který se opakuje stále dokola. Lao-c kdysi řekl: „Nové začátky se často maskují jako bolestivé konce.“

Stejně tak je to s našimi životními etapami. Po každém konci přichází na řadu další začátek. Rozpady vztahů, nemoci, vyhazovy z práce nebo krachy můžeme vnímat jako něco nechtěného a negativního. Dá se to ale také využít jako začátek nové čisté kapitoly našeho života.

Všechno je zkušenost a ke všemu můžeme zaujmout svůj vlastní postoj. Na prázdný list se vždy píše nejlépe. Využijeme-li předchozích zkušeností, tak se můžeme dostat zase o kousek dál. Je opravdu jen na nás, zda se budeme trápit a vracet k tomu, že něco, co jsme chtěli držet, skončilo, nebo tuto tlustou čáru použijeme, abychom něco nového a krásného opět začali.

autor: zos
Spustit audio