Neděle: Zlozvyky nás něco stojí… Někdy i ztrátu partnera

28. leden 2018

Jaké zlozvyky máte vy? Kouření, kvalitní pití, kupování sladkostí, nakupování dárků nebo jiné? Je nějaký zlozvyk, kterého jste se snažili zbavit? Jak to dopadlo?

I přesto, že cigarety, alkohol nebo třeba sladkosti lezou do peněz, mnozí lidé se jich odmítají vzdát. A to i za cenu, že jim před výplatou dojdou peníze na jídlo. A když se ze zlozvyku stane pořádná závislost, je problém na světě. Jak jste na tom se zlozvyky vy a k jakým se přiznáte?

Skoncovali jste s nějakým zlozvykem z finančních důvodů? A je nějaký zlozvyk, který si neodpustíte, ať to stojí, co to stojí?

Ztratili jste kvůli nějakému zlozvyku svého partnera, protože mu třeba vadilo, že příliš kouříte, nebo moc utrácíte za zbytečnosti? A pak jsou zlozvyky, které do peněz nejdou, ale hezké určitě nejsou – třeba takové kousání nehtů a podobně. I to může protějšek odradit.

Zlozvyky přijdou Čechy na tisíce korun měsíčně. Je to hlavně kouření, konzumace alkoholu nebo sladkostí. Nejenže si ničíme zdraví, ale je to znát i v naší kapse. Hlavně lidem, kteří kouří, způsobí nákup cigaret za měsíc doslova vítr v peněžence.

Utrácíte i vy za své zlozvyky? Děláte si něčím každodenní radost, a jak to finančně zvládáte? Přišli jste kvůli nějakému svému zlozvyku o někoho hodně blízkého? Zlozvyk byl zkrátka silnější?

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.