Neděle: Zvířata v laboratoři

30. duben 2017

Chováte doma nějaké zvíře? Vzali jste si někdy zvíře z útulku nebo jste ho zachránili před testováním v laboratoři? Jaký máte se svým čtyřnohým přítelem vztah? Dokázali byste ho někomu dát? Pokud ano, za jakých podmínek byste se k tomuto kroku rozhodli? Souhlasíte s testováním na zvířatech nebo bychom měli např. v kosmetickém průmyslu testování na zvířatech zcela vyloučit? Jaký je Váš názor?

Před týdnem, konkrétně 24. dubna, byl Světový den laboratorních zvířat, který upozorňuje na problematiku pokusných zvířat. Ať už se jedná o výzkum či testování na laboratorních zvířatech například léků, kosmetiky nebo jiných potřebných věcí, děkujeme za ně právě hlavně laboratorním zvířatům, tento den nám to má připomínat.

Pokusy na zvířatech jsou samozřejmě mediálně kontroverzním tématem, a je nutné připomenout i organizace, které bojují za svobodu zvířat. Názor na to, zda je dobré pokusy na laboratorních zvířatech dělat či nikoli, je na každém z vás.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.