Pátek: Ale co na to řeknou lidi?

17. březen 2017

Dáte na lidi z okolí? Na to, co si o vás myslí a co o vás říkají? Ohlížíte se na mínění, názory druhých, nebo je vyslechnete, ale jdete si svou vlastní cestou? Zkomplikovaly někdy pomluvy a drby váš život, nebo jste si nikdy z toho co si o vás druzí povídali, těžkou hlavu nedělali? Zažili jste někdy situaci, kdy se vám někdo do očí stavěl jako přítel a pak na vás nenechal nit suchou? Jste imunní vůči takovým situacím?

Závist je typicky česká vlastnost a také nepřejícnost. Běda, když někdo vybočuje, nebo se mu daří, to se pak lidé umí mstít. Ti, kteří nemají srovnaný svůj život, mají dost času na to řešit životy druhých lidí, kterým se mnohdy snaží vědomě ublížit.

Řeší vás, vašeho partnera, fasádu vašeho domu, váš nový vůz a pomlouvají, jak jen se dá. Nenechají na vás nit suchou. Možná jste zažili situaci, že ti, kteří se na vás usmívali a vydávali se za vaše kamarády, přátele, vás pak pomlouvali, škodili vám a řešili váš život s dalšími lidmi.

Někteří lidé zvládají takové situace s vypětím sil a někdy se proto bojí udělat i určitý životní krok, protože stále myslí na to „Co tomu řeknou lidé“? Je pro vás důležité mínění druhých, nebo si děláte vše po svém a žijete si tak, jak chcete a cítíte?

autor: kas
Spustit audio