Pátek: Jak jsem se ujal nebohého zvířete

8. červenec 2016

Také jste zachránili němou tvář ‒ psa, kočku nebo jiné zvíře? Našli jste zvíře napospas, vyhozené v lese, na ulici nebo v popelnici a ujali se ho? Vzali jste si zvířátko z útulku a teď je to váš nejlepší parťák? Možná jste sami nějaké nemocné nebo poraněné zvíře donesli do záchranné stanice a dali mu tak šanci na život? Co o lidech to, jak se chovají k zvířatům, vypovídá?

Ze svodky Městské policie v Jaroměři na Náchodsku: „Dobrý den. Od josefovských obyvatel se nám donesla zpráva, že místní zaměstnanec technických služeb, při úklidu Josefova, našel v popelnici vyhozené štěně, fenku, zřejmě křížence a tímto ohavným způsobem se jí pokusil někdo zbavit. Muže jsme vyhledali a zjistili jsme, že se jí ujal a už týden ji úspěšně dokrmuje, ale je ve finanční tísni. Chtěli bychom touto cestou požádat veřejnost, kdo by chtěl a může zachránci fenečky vypomoci, můžete k nám na služebnu městské policie v Josefově přinést například plenové podušky, výživu pro štěně, pelíšek, přepravku, hračky, deku pro psy, finanční hotovost na nezbytné veterinární ošetření apod. Za případnou pomoc velmi děkuje celý tým strážníků Městské policie Jaroměř.“

Takových zpráv jsou bohužel stovky po celé republice. Co se to s lidmi stalo? Pořídí si zvíře jako hračku a pak je přestane bavit a nestarají se o ně. Smutné příběhy s dobrým koncem se naštěstí najdou také.

autor: kas
Spustit audio