Pátek: Jak vnímáte a prožíváte adventní období?

1. prosinec 2017

Také zapálíte o víkendu první svíci na adventním věnci? Budete si nadcházející období vychutnávat v klidu a pohodě-návštěvou adventních koncertů, vánočních výstav, nebo je to pro vás období stresu, každoroční šílenství, které je spojeno s přípravou na Vánoce? Má pro vás Advent s věkem jiný rozměr, vnímáte ho a prožíváte jinak než dříve? Je to pro vás i období inspirace?

První adventní neděle je před námi. Mnozí o víkendu zapálíme první svíčku na adventním věnci a budeme v období očekávání – právě o něm je advent. Měl by to být čas rozjímání, ztišení, zklidnění, pohody a příjemné atmosféry, kterou si můžeme navodit nejrůznějšími způsoby.

Někdo rozjímá sám se sebou, jiní navštěvují adventní koncerty, vnímají hudbu, ale zároveň myslí i na druhé, protože to jsou i benefiční akce. Lidé vyráží i na vánoční trhy, kde čerpají inspiraci.

Pro hospodyňky je to období pečení, příprav na Vánoce, zdobení domu. Pokud máte děti nebo vnoučata, možná i u vás doma rozsvítíte barevné osvětlení pro radost. O víkendu se na mnoha místech republiky rozsvítí i vánoční stromy a začne ta pravá kouzelná atmosféra.

Čím je pro vás období 4 týdny před Vánocemi a jak ho pro sebe i blízké naplníte, rozsvítíte? Má pro vás zvláštní atmosféru?

autor: kas
Spustit audio