Pátek: Podivné ztráty a nálezy

31. říjen 2014

Zažili jste nějakou kuriózní ztrátu, nebo nález? Stalo se vám někdy, že jste něco ztratili "podivným" způsobem; prostě jste to někam položili a už to tam nebylo? Ztrácejí se vám doma ponožky do páru? Nebo jste naopak po letech našli něco, s čím už jste dávno rozloučili? Patříte k lidem, kteří rádi objevují poklady na půdách, na různých burzách a bazarech? Přinesli jste si někdy domů skutečný poklad?

Určitě se vám někdy stalo, že jste si někam něco položili, po čase jste to hledali a už to tam nebylo, i když jste prohledali celý dům nebo byt píď po pídi. Může to být složenka, klíček, prstýnek, šroubek, kolečko od autíčka nebo třeba brýle.

Většina žen má zkušenosti s tím, že z pračky čas od času vyndá o ponožku méně, a tak přibývá necelých párů, a ty druhé - ztracení ponožky se už nikdy nenajdou. Je za tím nějaká záhada, děravá lidská paměť, nebo obyčejný nepořádek, kdo ví...


autor: Alena Perková
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.