Pátek: Pomáhá mi víra

14. říjen 2016

Jaká je ta vaše? V co věříte vy? Kdy jste se přesvědčili o síle víry v cokoliv?

Víra nám dává sílu a mnohdy dokazuje, že naděje umírá poslední. Možná nepatříte zrovna mezi ty, kteří chodí do kostela, ale věříte, máte svou víru a vnímáte srdcem.

Myslím, že každý člověk v něco věří-někdo jen v sebe, jiný přírodě. To, že někdo vyrostl ve věřící rodině a víra mu byla odmalička vštěpována nutně neznamená, že bude věřící.

Víra je dar. Příklad pro vás budeme mít i v dnešním Studiu Noc. Každá duše si volí svoji cestu a svobodně se rozhoduje, v co chce věřit. Mnoha lidem víra pomohla překonat těžkosti a pochopit, že život je dar a zázrak. O tom, v co věříte vy a jaká je podle vás vaše životní cesta si budeme společně povídat.

Přiblížím vám třeba příběh dívky, která se i přes „nelibost“ své maminky rozhodla vstoupit do kláštera, protože to tak zkrátka cítila. Po šesti letech ho ovšem opustila a našla si muže. Svého rozhodnutí nikdy nelitovala a za svou životní zkušenost, svá rozhodnutí je ráda.

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.