Pátek: Výhra za všechny peníze

17. únor 2017

Vyhráli jste někdy něco? Co to bylo? Myslíte si, že jste dítě štěstěny? Sázíte sportku nebo soutěžíte? Jak se vám daří? Vyhráli jste někdy v tombole? Máte šťastnou ruku na výherní losy, slosovatelné vstupenky? Jaké výhry jste si třeba přinesli domů z tomboly? A jaké výhry jste raději na plese rovnou nechali?

Každý pokouší štěstí, někdo více někdo méně. Lidé sází pravidelně desítky let sportku, kupují výherní losy, slosovatelné lístky do tomboly. Plesová sezóna je v plném proudu a součástí plesů je i tombola.

Výhry jsou zajímavé. Domů si můžete přinést bažanta, ale také hromadu hnoje, pytel ovsa nebo poukaz v podobě zájezdu. Schválně, zavzpomínejte, co hodnotného, zvláštního, veselého nebo hodně zajímavého jste si z tomboly domů přinesli a možná to ještě máte.

Možná patříte mezi organizátory a tak máte plné ruce práce se sháněním tomboly, protože to není v dnešní době vůbec jednoduché. Jak to řešíte?

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.