Pondělí: Komu jste dali své srdce a jak to dopadlo?

13. únor 2017

Vyšel vám vztah hned napoprvé? Museli jste o svou lásku bojovat? Co jste museli překonat, jakými zkouškami projít? A co bylo důkazem vaší velké lásky? V čem jste se s partnerem doplňovali a kdy vám nejvíce pomohl? Snažili jste se druhého „předělat“, nebo jste ho vždy brali takového jaký je a našli si v něm ideál? Dostávali jste, psali zamilované dopisy?

V předvečer svatého Valentýna si budeme společně povídat o tom, co má v našem životě největší smysl a sílu, o tom, co někteří stále hledají a jiní našli ‒ o lásce.

14. únor je dnem, kdy se slaví svátek svatého Valentýna. Z anglosaských zemí tento svátek přišel i k nám. Slaví se na počest kněze Valentýna, který tajně oddával mladé páry v dobách, kdy římský císař Claudius druhý zakazoval svým vojákům zásnuby a svatby.

Najít spřízněnou duši a mít se ke komu vracet je to nejkrásnější, co může být. Vyšlo vám to? Měli jste, nebo stále máte, partnera na kterého se můžete spolehnout a jste na jedné vlně?

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.