Pondělí: Přišel k vám Mikuláš?

5. prosinec 2016

Přišel k vám letos Mikuláš, čert a anděl? Je tato tradice v současné době ještě aktuální, co myslíte? Jaké vzpomínky se vám vybaví z dětství, bylo to jiné než v současné době, jak se na to díváte?

Chystáte se nějak speciálně na tento den nebo je pro vás dnem obyčejným? Dáváte svým dětem a vnoučatům dárky? Jaké? Scházíte se např. ve vaší obci na Mikulášskou nadílku? A co Mikulášské zábavy? Chodili jste někdy sami převlečeni za Mikuláše nebo čerta a jaké s tím máte zkušenosti?

Věřím, že pohled do rozzářených dětských očí potěší nás dospělé vrchovatou měrou. Může se stát, že se některé menší děti budou čerta bát, ale od toho jsme tady my dospělí, abychom případně čertovi zabránili v jeho nekalostech. Při jejich návštěvě se může stát mnoho věcí, od jiskřivého smíchu počínaje, až po neutuchající pláč konče.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.