Sobota: Co dokáží šikovné a tvořivé ruce?

27. květen 2017

Co jste vytvořili, vyrobili vlastníma rukama? Vymysleli jste i nějaký šikovný „zlepšovák“? Možná vás ruce živí, možná vytváříte a vyrábíte různé dárky pro radost přátelům?

Nápadů pro šikovné ruce je spousta. Mnoho lidí se věnuje ručním pracím, jako je pletení, háčkování, práci se dřevem a další tvůrčí činnosti. Rodiče se snaží zapojit i své děti, babičky vnoučata, náměty sbírají i v knihách, které jsou psané hravou formou, něco na způsob hrajeme si a tvoříme.

Šikovné české ruce nevymizely a pořád se najdou tací, kteří dokáží z ničeho vytvořit nádherný dárek, hodný obdivu. A pokud mezi takové lidi patříte, budeme rádi, když popovídáte v dnešní Noční lince, co tvoříte a třeba nám dáte i nějaký zajímavý tip, zlepšovák.

Rádi uslyšíme o vašem vyšívání, pletení, ale také modelování, vyřezávání nebo skládání. Ruční práce jsou širokým tématem, bude záležet i na vás, jak ho v dnešním Studiu noc uchopíte.

Vím, že mezi posluchači Českého rozhlasu jsou mnozí šikovní tvůrci. Vím to proto, že mi posílají své výtvory a vlastnoručně vyrobené dárky, ze kterých mám velkou radost. Co vytváříte vy? Co jste dokázali vymyslet a vyrobit?

autor: kas
Spustit audio