Sobota: Můj domov – můj bezpečný přístav

11. březen 2017

Co pro vás znamená slovo domov a kde se cítíte doma? Našli jste svůj bezpečný přístav? Je to tam, kde nyní žijete, nebo se vám při slově domov vybaví i něco jiného? Co se dá podle vás udělat pro spokojený domov a co vytváří kouzlo domova? Jak jste si to doma vylepšili, abyste se tam cítili co nejlépe? Možná domov stále hledáte-bezpečný přístav, kotvu ve vašem životě?

Domov – místo, kde je nám dobře a bezpečně. Opravdový domov má každý ve svém srdci. Ne každý považuje místo kde bydlí za domov. Někdo má jen bydliště, přechodné místo kam se vrací po škole, práci, případně z různých aktivit a nepovažuje ho za domov.

Domov je náš bezpečný přístav, ve kterém se cítíme dobře. Protože se v našem domově chceme cítit co nejlépe, snažíme si ho zařídit a přizpůsobit podle svých představ. Jak se vám to podařilo? Co všechno vytváří a dotváří váš domov? Nosíte si domů své pracovní problémy, nebo je necháváte přede dveřmi?

Kdo je ve vašem domově vítán? Domov je i o lidech. Soužití s dalšími, byť jde o blízké, může být někdy i těžké. Našli jste bezpečný, láskyplný domov a co /nebo kdo/ u vás vytváří kouzlo domova?

autor: kas
Spustit audio